المكرونة بالباشميل ولا احلىالطريقة تسلق المكرونة وتترك جانبا
يقطع البصل قطع صغيرة ويحمر فى مقلاة حتى يذبل
ثم يضاف اللحم المفروم
ويقلب مع فلفل اسود وبهارات اللحم والملح ولو بتحبى الصلصة
ممكن ملعقة صغيرة ويترك جانبا فى وعاء اخر قومى بتحضير البشاميل
والطريقة المعتادة لعمل البشاميل دائما مقدار الدقيق يساوى مقدار الزبدة
او السمن يعنى 3 ملاغق سمن مع 3 ملاعق دقيق ويقلب على النار
حتى تختفى رائحة الدقيق النى ومع رشة جوزة الطيب ومكعب مرقة دجاج
او بهاراتك المفضلة وبسرعة يضاف اللبن وتقلبى بالمضرب اليدوى
لنجاح البشامل بدون كتل ثم فى صينية مدهونة قلبل من البشاميل
توضع طبقىة مكرونة ثم خليط اللحم المفروم ثم باقى المكرونة
وعليها البشاميل ولو تحبى ترشى الوجه بالجبن الموتزاريلا
وتدخل الفرن حتى احمرار الوجه وبالهنا والشفا